2013. 09. 16.
Múlt jelent jövőt

navigáció » Hírarchívum » Múlt jelent jövőt

 • A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum a Vasi Múzeumbarát Egylettel együttműködve szabadegyetemi képzést indít azoknak a jó kommunikációs készséggel rendelkező múzeumbarátoknak, akik mélyebben érdeklődnek a múzeumi ismeretátadás iránt, sőt e területén szívesen vállalnának önkéntes munkát is.

  A jelentkezők a szakmai felkészítő programokon szerzett tudásukról az elismert szakemberek előtt tartott bemutató tárlatvezetés során adnak számot. Az eredményes „vizsgát” követően önkéntes tárlatvezetőként kapcsolódhatnak be a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum tagintézményeinek (Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház, Járdányi Paulovics István Romkert, Savaria Múzeum, Smidt Múzeum, Szombathelyi Képtár, Vasi Múzeumi Látványtár, Vasi Skanzen) életébe.Önkénteseink kiválaszthatják azt a tagintézményt, amelynek gyűjteményét, kiállításait behatóbban szeretnék megismerni, és amelyben leginkább tevékenykedni kívánnak. A szabadegyetem programjai az alapismereteket tárgyaló közös modulok mellett a választott tagintézményekben fakultatívan valósulnak meg.

  Kattintson ide a regisztrációs adatlap kitöltéséhez!

  Az adatlap nyomtatott formában is átvehető és kitöltve leadható a Múzsák kertje című rendezvényen a Vasi Múzeumbarát Egylet standján, illetve 2013. szeptember 30-ig a Savaria Múzeum pénztárában.
  Jelentkezését várjuk, és örömmel fogadjuk!

  Cím:
  Savaria Múzeum, 9700 Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9.

  Kapcsolattartók:
  Várnainé Balogh Beáta múzeumpedagógus
  Tóth Kálmán múzeumpedagógus, a Vasi Múzeumbarát Egylet titkára

  Információ:
  +36 94 501 948; +36 30 97 33 328