2013. 08. 22-25.
Savaria Történelmi Karnevál

navigáció » Hírarchívum » Savaria Történelmi Karnevál

 • Az egyes intézmények díjszabása mellett a Savaria Múzeum, az Iseum Savariense, a Szombathelyi Képtár és a Smidt Múzeum egy közös kedvezményes napijeggyel is látogatható.
  A JPI Romkert csak külön belépőjegy megváltásával tekinthető meg.
  A napijegy ára:
  teljes árú: 2000 Ft
  diák, nyugdíjas: 1000 Ft

  SAVARIA MÚZEUM

  A római sas szolgálatában című kiállításra alapozva a program elsősorban a római és germán harcászatot mutatja be a II. századból, kiegészítve a térségünkben tárgyi hagyatékkal rendelkező más régészeti korokkal. Családok számára ajánljuk programjainkat: római kori fegyverek és szoborportrék készítését.
  Nyitva: augusztus 22-25. 10-18 óráig
  Jegyár: 800 Ft, kedvezményes: 400 Ft; családi: 1600 Ft

  ISEUM SAVARIENSE

  A Karnevál ideje alatt az Iseumban megelevenedik a Római Birodalom sokszínű vallási élete. Szertartások, előadások és különböző bemutatók segítségével kerülhetnek közelebb az érdeklődök az antik ember világlátásához. Kézművesfoglalkozásokkal, játékokkal és a római kort megidéző hangulattal próbáljuk meg bemutatni Savaria polgárainak mindennapjait.
  Jegyár: 800 Ft, kedvezményes: 400 Ft; családi: 2000 Ft
  OTP alatti városrészlet megtekintése: 500 Ft (csak előzetes bejelentkezés esetén)

  SMIDT MÚZEUM

  A Karnevál első napján nyílik meg a Középkori oklevelek, armálisok a Smidt Múzeumban című időszaki kiállítás, emellett csütörtök és péntek délután gyermekfoglalkoztatóval is várják a látogatókat. Egy interaktív tárlatvezetés keretein belül betekintést nyerhetnek Híres emberek szerelmi kalandjaiba is a 19. században.
  Nyitva: augusztus 22-25. 10-18 óráig
  Jegyár: 800 Ft, kedvezményes: 400 Ft; családi: 1600 Ft; egész napos jegy: 1200 Ft
   
  SZOMBATHELYI KÉPTÁR

  Antik inspirációk a Szombathelyi Képtár gyűjteményeiben címmel kiállítás nyílik a karnevál első napján, csütörtökön 17 órakor. Guido Vedovato észak-olaszországi naív festő Hegyek és Emberek című tárlatához meseíró pályázat kapcsolódik. Az eredményhírdetés és a díjátadás vasárnap lesz a helyszínen.
  Nyitva: augusztus 22-25. 10-18 óráig
  Jegyár: 800 Ft, kedvezményes: 800 Ft; családi: 1600 Ft

  A Romkerti programokról a Savaria Karnevál honlapján, illetve a műsorfüzetben tájékozódhatnak.