SAVARIA - Megyei Hatókörű Városi Múzeum

A projekt hírei

Hírlevél 5. - 2022.08.16. magyar
Hírlevél 5. - 2022.08.16. német

Hírlevél 4. - 2022.02.28._magyar
Hírlevél 4. - 2022. 02.28._német

Hírlevél 3. - 2021.08.31. magyar
Hírlevél 3. - 2021.08.31. német

GYEREKNAP a Vasi Skanzenben - 2021. július 10. 10.00-18.00

Két magyar és két osztrák oldali projektpartner (BFI-Berufsförderungsinstitut Burgenland, Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, Göcseji Múzeum, Sekem Energy GmbH – Sustainable Solutions) együttműködésében 2020 márciusában indult útjára az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program támogatásával megvalósuló EUREVITA Pannonia (ATHU139) projekt, melynek elsődleges missziója a hagyományos mesterségek újjáélesztése határon átnyúló újszerű intézményi együttműködések, innovatív képzések és a nyilvánosságot vonzó kommunikációs intézkedések segítségével. A hagyományos építészeti technikák ismereteinek átadása a fiatal generáció számára elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon is fennmaradjon a tudás. A tavaly decemberben megtartott projektnyitó konferencia elsősorban a szakmai közönségnek szólt, ezúttal viszont a fiatal korosztályt szólítjuk meg!
2021. július 10-én, 10-18 óra között „Játszva szerzett tudás – a hagyományos építőtudás élő megelevenítése” címmel EUREVITA Pannonia szakmai bemutató rendezvényt szervezünk (határon átnyúló gyereknap), ahol 3-5 fős csapatban és egyénileg is PALLÉR-ozódhatnak a résztvevő gyerekek! Az esemény főként a 10-14 éves korosztálynak szól! A szombathelyi Vasi Skanzenben 5 tematikus állomást alakítunk ki, ahol egy-egy hagyományos építőtechnikát játékos formában ismerhetnek meg a fiatalok. A Magyarországról és Ausztriából érkező gyerekek szakavatott demonstrátorok és a nyelvi kommunikációt segítő instruktorok felügyelete mellett a gyakorlatban sajátíthatják el egy-egy technika csínját-bínját.
Hogy kiből lehet címzetes Pallér? A rendezvény teljes ideje alatt 2 órás időintervallumban, összesen 4 rotációs körben lehet bekapcsolódni. Minden résztvevő az első állomáson egy pecsétgyűjtő lapot kap. Erre a „PALLÉR útlevélre” kell megszerezni mind az 5 állomás pecsétjét. Akik bizonyították kitartásukat és megszerzik mind az 5 pecsétet kétnyelvű díszoklevélben részesülnek.
Az öt tematikus állomás a következő építőtechnikákat eleveníti meg a gyakorlatban:
  • „Bárdolatlan ne maradjon!”, (famegmunkálás)
  • „Vesszőből házat, falat, kerítést”, (vesszőfonás)
  • „Tapicsoló PATICSolók”, (sározás)
  • „Sarat gyúró vályogvetők, téglások, cserépkészítők”, (téglavetés)
  • „Zsipp, zsúp, de nem kenderzsúp”, (zsúpolás)

- Program (magyar és német nyelvű)
Megállító táblák
- Sajtóanyag
- Gyereknap oklevél (magyar és német nyelvű)
- Információs füzet EUREVITA-gyereknap magyar és német
- Képes útmutató (magyar nyelvű)
- Képes útmutató (német nyelvű)
- Pallér útlevél (magyar és német nyelvű)

Hírlevél 2. - 2021. 02.23.

Projektnyitó konferencia összefoglalója 2020.12.10.

Hírlevél 1. - 2020.08.31.


Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing
Kiválasztás engedélyezése Összes engedélyezése