SZENT MÁRTON-KVÍZ

INDUL A KVÍZ-JÁTÉK!!!
Szent Márton az ókori Savaria és a mai Szombathely egyik legjelentősebb szentje és legkülönlegesebb egyénisége volt. Egész élete a szeretet, a könyörületesség, az alázat és a bátorság gyakorlásában telt el, s amikor a franciaországi Tours püspökeként meghalt, már csodatévő szentként tisztelték.
Értékes örökségének gondozói vagyunk, célunk, hogy a figyelem középpontjába olyan értékeket, eszményeket állítsunk, amelyet a közösség fontosnak tart. Nem csak a magunk, hanem mások számára is. Egy olyan emberre szeretnénk ráirányítani a figyelmet, aki életével, cselekedeteivel példakép mindannyiunk számára.
Egy kis történeti játékra invitálunk minden érdeklődőt! Komolyan!...de játékosan szeretnénk megszólítani azokat, akik szívesen olvassák az Ő élettörténetét és időt szánnak arra, hogy ismereteiket megosszák velünk. A játékot 3 fordulósra terveztük.
Az 1. forduló 3 fotót jelenít meg Szombathely Szent Márton emlékeiről. Fel kell ismerni az emlékeket és azok pontos „lelőhelyét”
A 2. forduló kvíz-kérdéseket tartalmaz, november 11. Márton emléknapja tiszteletére pontosan 11 kérdést kell megválaszolni.
A 3. forduló témája Szent Márton tisztelete európai kitekintésben: a közölt ábrázolások  segítségével emlékezünk a Szent alakjára és ezekhez kapcsolódóan tesszük fel kérdéseinket

Minden egyes forduló után várjuk a helyes megfejtéseket, de annak sincs semmi akadálya, hogy a 3 fordulóra együtt küldjék be a válaszokat.
A helyes megfejtők között ajándékokat sorsolunk ki!
I. díj: A november 9-11.között, a Vasi Skanzenben megrendezésre kerülő Szent Márton-napi országos nagyvásárra családi belépő, valamint kombinált „Astro” belépő a Múzeum kiállítássorozatára (Savaria Múzeum, Smidt Múzeum, Iseum Savariense, Vasi Skanzen, Szombathelyi Képtár)
II.díj: Családi vásári belépő a Szent Márton-napi országos nagyvásárra a Vasi Skanzenbe, valamint a Savaria Múzeumba szóló „Planetária” belépő
III.díj: Családi vásári belépő a Szent Márton-napi országos nagyvásárra, a Vasi Skanzenbe
FONTOS! Az 1. forduló kérdéseit október 26-tól, a 2. fordulóét október 29-től és a 3. fordulóét október 31-től lehet megtalálni a Szent Márton Szombathely facebook oldalon https://www.facebook.com/szentmarton2016/
A megfejtéseket üzenetben várjuk! A válaszokat legkésőbb november 4-én éjfélig lehet beküldeni. A sorsoláson csak azok vehetnek részt, akik mind a 3 fordulóban részt vettek!
Eredményt online, a facebook felületén hirdetünk, 2018. november 6-án! A díjak átvételéről értesítést küldünk az érintetteknek.
Jó játékot, hasznos időtöltést kívánnak a szervezők!

Szent Márton Intézet-Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum