SAVARIA - Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Ön is megjelölhet egy téglát!

Schrammel Imre, Kossuth-díjas keramikusművész életművéből 111 alkotást ajándékozott szülővárosának, amelyek az egykori Éva-malomban kerülnek elhelyezésre. Az épület átépítését Schrammel Zoltán tervezte, aki a homlokzatra egy „közösségi alkotás” lehetőségét ajánlotta.
A homlokzat téglaburkolata úgy válik darabonként egyedivé, hogy városunk polgárai, vendégei elhelyezik egy-egy nyers téglán kézjegyüket, majd ezek kiégetés után kerülnek a homlokzatra és az épület más részére.
A Szombathelyi Képtár építését a ’80-as években téglajegyek vásárlásával segítették, akik magukénak érezték egy nemzetközi viszonylatban is jelentős kulturális központ megalapításának ügyét – ez a gondolat vezérli a mostani akciót is.
Várjuk az eseményre mindazokat, akik szeretnének jelet hagyni, akiknek fontos Szombathely kulturális élete.

Időpont: 2020. augusztus 5. 10:00 - 18:00 (esetleges esőnap augusztus 6.)
Helyszín: Iseum előtti tér helyett (a bizonytalan időjárás miatt) a Városháza aulája

Az esemény első fél órájában rövid műsorral egybekötve Schrammel Imre, dr. Nemény András, Szombathely MJV jelenlegi és dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV korábbi polgármestere lát el kézjegyével egy-egy téglát, amely után a szombathelyi polgárok csatlakozását várjuk.

Szeretettel várjuk Önt, kollégáit, családtagjait az eseményen!
Éva Malom

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing
Kiválasztás engedélyezése Összes engedélyezése