SAVARIA - Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Erdőjárás 1.

Kedves Gyerekek!

Ahogy egy korábbi videóban (Csiripelő madarak – 1. rész), úgy most is egy szombathelyi kötődésű költő, Weöres Sándor versének segítségével fogunk ráhangolódni a következő videósorozat témájára, amely nem más, mint az erdőjárás.
Weöres Sándor Kossuth- és Baumgarten-díjas magyar költő, író, műfordító és irodalomtudós. Szombathelyen látta meg a napvilágot 1913. június 22-én, mégis Csöngét tekintette szűkebb hazájának, mivel ott, szülei otthonában töltötte gyermekéveit, valamint ifjúkorát. Generációk nőttek és nőnek fel versein. A Bóbita, a Galagonya és megannyi társuk mondókaként, dalként kísér bennünket. Költészetét kivételes formagazdagság, egyéni hang és virtuóz verselés jellemzi.
Készítsünk közösen egy olyan könyvjelzőt, amit egy erdei állat ihletett!
Kövessetek minket figyelemmel, nehogy lemaradjatok a következő részről, amelyben megismerkedünk az erdő lakóival! Kattints ide!

Zátonyi Kata
múzeumpedagógus
Vasi Múzeumi Látványtár

 

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing
Kiválasztás engedélyezése Összes engedélyezése