SAVARIA - Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Húsvéti készülődés: süssünk répatortát!

A Smidt Múzeumban található „Egy szelet Szombathely” című időszaki kiállításhoz kapcsolódva megismerkedhettek Heinz Gyula egykori, szombathelyi cukrászmester húsvéti öntőformáival, majd megmutatom, hogyan készíts egészséges húsvéti süteményt. Kattints ide!
 
Zabpelyhes répasüti
Hozzávalók:
5 db tojás
250 g zabpehely
100 g vaj
csipet só
6 db reszelt sárgarépa
2 dl tej
1 dl natur joghurt
100 g cukor vagy édesítő
100 g liszt
3 ek méz
 
Cukormáz:
250 g porcukor
50 ml citromlé
színes ételfesték
 
A sütemény hozzávalóit összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 fokos sütőben, 30 perc alatt megsütjük. Teljesen kihűtjük, majd kiszaggatjuk tojás alakú kiszúró formával. A porcukorból és a citromléből sűrű szirupot készítünk, pár csepp ételfestékkel színezzük, külön-külön tálkákban. Díszítjük a süteményt.
 
Jó munkát kívánok!
 
Zsebők Györgyi
múzeumpedagógus

 

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Elengedhetetlen
Statisztikai és marketing
Kiválasztás engedélyezése Összes engedélyezése