SAVARIA KALANDTÁBOR 2022

Kedves Szülők és Gyerekek!
 
2022-ben is megrendezésre kerül a Savaria Kalandtábor, mely során együtt, játékosan fedezhetjük fel a szombathelyi múzeumok rejtelmeit.
 
Mi vár Rád, ha minket választasz idén nyáron?
 
A Savaria Kalandtábor első napján, hétfőn a belvárosba, a Smidt Múzeumba látogathatsz, ahol érdekes játékok és izgalmas felfedezések során megismerkedhetsz a szombathelyi villamossal. A Smidt Múzeum kiállítását nem egy átlagos látogató szemével tekintheted meg, ugyanis egy nyomozós játék segítségével olyan helyekre is bepillantást nyerhetsz, amit mások nem láthatnak. Kézművesség, detektíveskedés, játék és sok-sok meglepetés!
 
    Miért maradnál otthon?
 
Kedden a Savaria Múzeumban a történettudomány különleges világába cseppenhetsz. Betekinthetsz a „Sisi – Királyné feketén-fehéren” elnevezésű kiállításba, melynek köszönhetően megismerheted a magyarok szeretve tisztelt királynéját, Erzsébetet. A nap további részében a Romkertben kalandozhatsz. Felfedezheted az egykori császári palota maradványait, a római kori úton sétálgatva játékosan ismereteket szerezhetsz a hajdani Mercurius szentély alapjairól és a nyolcszögletű fürdőről, de a vámházról, a fazekasműhelyekről és a középkori várról is rengeteg érdekességet tudhatsz meg.

   Ugye, nem maradsz otthon?
 
Szerdán Isis savariai szentélyében megelevenedik az ókor világa! Mitológiai történeteken - az Iseumban kiállított tárgyakon keresztül kerülhetsz közelebb az ókor emberéhez. Ezen a napon is sok játék, élmény és kreatív foglalkozás vár Rád!
    Mi már sejtjük, hogy nem maradsz otthon!
 
Csütörtökön a Szombathelyi Képtárban alkothatsz, játszhatsz és VIP vendégként ismerkedhetsz a kortárs művészettel, a műtárgyraktárral, valamint bepillantást nyerhetsz a restaurátor műhelybe is. Szerepjátékok, „műtárgyrablás”, batikolás, az új zöld gyepen pedig az elmaradhatatlan, lélekfrissítő vízipisztoly-csata vár! Amennyiben Te vagy a legprofibb „tolvaj”, esetleg a legélesebb nyelvű kritikus…kreatív, önmegvalósító nyereményben is részed lehet.
 
   Kíváncsivá tett? Akkor biztos, hogy nem maradsz otthon!
 
A pénteki nap a búcsú napja…Azért ne fussunk ennyire előre! A belváros után, irány a zöld a kék ég alatt! Helyszín: Vasi Skanzen. Móka, sütögetés, kikapcsolódás. Kicsit visszamegyünk az időben, a 20.század elejére, a falusi porták világába. Megígérjük neked, energiáidat velünk a Skanzenben feltöltheted! Ehhez az is kell, hogy frizbidet, tollasodat reggel a hátizsákba rakd!
 
   Ígérjük, éhes nem maradsz, minden nap meleg ebéddel várunk!

   Napközis táborunkban a helyed, ha elmúltál 6 éves és nem vagy több 12-nél!
 
 Most, hogy már biztos vagy benne, itt fogod tölteni velünk a hetet, két teendőd maradt:
 
1. Azt kell kitalálnod, hogy júliusban vagy augusztusban jönnél-e!
   
 Turnusaink:
2022. július 11-15., hétfőtől péntekig
2022. augusztus 8-12., hétfőtől péntekig

  
 2. Kérd meg szüleidet, regisztráljanak táborunkba! 
Jelentkezési határidő: 2022. június 10.
Jelentkezés a regisztrációs lap elküldésével lehetséges.

Jelentkezési lap     

Részvételi díj: 29 000 Ft/fő
Kedvezmények:
-2000 Ft/fő testvérkedvezmény
-2000 Ft/fő tavalyi évben is részvétel a táborban
A kedvezmények összevonhatók! (A díj tartalmazza a napi egyszeri meleg étkezést.)
 
Információ:
Zátonyi Kata
Telefonszám: +36 20 275 2552 (hétköznapokon 8:00-16:00)
e-mail: savaria.tabor.2020@gmail.com