MúzeumCafé Díj

Örömmel adjuk hírül, hogy a MúzeumCafé szerkesztősége által alapított MúzeumCafé Díjat ebben az évben kolléganőnk, Kelbert Krisztina történész kapja.
 
A 2011-ben alapított MúzeumCafé-díjjal a magyar múzeumi szakmából minden évben olyan szakember munkáját ismerik el, aki a magazin szellemiségével összhangban előremutató, új- és korszerű szemlélettel alkotott a maga szakterületén. Az elismerésről a szerkesztőbizottság és adott esetben a felkért szakmai szervezetek döntenek.  Az elismerést minden év márciusában – abban a hónapban, amikor Gróf Széchényi Ferenc 1802-ben felajánlotta gyűjteményét a köz javára – adja át a magazin.
Eddigi díjazottak:
2017 -E. Csorba Csilla, aki a Petőfi Irodalmi Múzeum leköszönő főigazgatója
2016 - Jerger Krisztina, Rényi András és Százados László, A túlélő árnyéka – Az El Kazovszkij élet/mű kiállítás kurátorai
2015 - Dabi-Farkas Rita, a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusa
2014 - Népessy Noémi, az Óbudai Múzeum – Goldberger Textilipari Gyűjtemény igazgatója
2013 - Sasvári Edit művészettörténész, a Kassák Múzeum vezetője
2012 - Gyarmati Zsolt történész, a Csíki Székely Múzeum vezetője
2011 - Kalla Zsuzsanna irodalomtörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum főmuzeológusa, a balatonfüredi Jókai Mór Emlékház művészeti gyűjteményének vezetője

 
A díjátadási ünnepség 2018. március 27-én, kedden 16 órakor lesz a Savaria Múzeum Kőtárában.

Laudációt mond Gréczi Emőke, a lap főszerkesztője, a díjazottal és Csapláros Andrea múzeumigazgatóval Martos Gábor, a lap szerkesztőbizottságának tagja beszélget.
Kérjük, hogy részvételi szándékát a zoltan.levay@szepmuveszeti.hu címen jelezze.